Kvensk institutt Børselv (Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

– Vi lyser ut denne stillingen fordi vi ønsker å kunne jobbe mer opp mot kvensk kulturarv enn det vi klarer i dag.

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no

 

Dette sier daglig leder av Kvensk institutt, Kainun institutti, Hilde Skanke. De utlyser nå en 100 prosent stilling som kulturarbeider, og bekrefter at de har fått inn midler for stillingsøkningen på drivsbudsjettet.

Med den nye stillingen vil de være ni ansatte, men den ansatte de nå er på utkikk etter, vil få en noe annen oppgave enn de øvrige.

Hilde Skanke, daglig leder ved Kvensk Institutt. (Foto: Sander Larsson Framnes)

Immateriell og materiell kultur

Den nye ansatte skal ikke jobbe med oversettelser eller språkteknologi, men være en ren kulturarbeider.

– På denne måten vil vi være mer delaktig og i førersetet i det arbeidet som allerede pågår omkring materiell og immateriell kultur, sier Skanke. I den forbindelse opplyser Kvensk institutt på sin nettside:

«Materiell kultur omfatter de fysiske gjenstandene som sees, berøres og føles. Immateriell kultur er en fellesbetegnelse for åndelige kulturytringer, så som folkediktning, språk, utøvende scenekunst, sosiale skikker, ritualer, samt kunnskaper og ferdigheter knyttet til tradisjonelt håndverk. Immateriell kultur er dessuten brukt om ideer og menneskelige erfaringer i form av nedarvede tanker og handlingsmønstre.»

Bidra til ivaretakelse

De søker nå en utadvendt person med gode samarbeidsevner, og med relevant kulturfaglig kompetanse, gjerne både kulturfaglig utdanning og erfaring. Kunnskap i kvensk språk og om kvensk kultur vil være en fordel.

Starte nyåret på kvensk institutt?

Søknadsfristen er 1. september, og den ansatte vil tre i arbeid rundt desember – januar.

– Det er avhengig av hvem som søker. Vi må ta hensyn til oppsigelsestid og annet, sier daglig leder.

Søk her