Mer penger til gode formål: Stemningsbilde fra Universitetets anlegg i Tromsø. (Arkivfoto: Liisa Koivulehto)
Av 184 millioner statlige kroner til desentraliserte utdanningstilbud, ble UiT – Norges arktiske universitet forbeholdt snaut 35 millioner.
Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no
Her skynder vi oss å bekrefte at listen over dem som får midler til flere lokale studietilbud, er lang. Hele 33 institusjoner fra hele landet, med aller mest til universitetet langt i nord, også omtalt som kvenenes universitet.
Mens VID vitenskapelige høgskole og Norges handelsehøyskole får henholdsvis nest mest og tredje mest med sine drøye 17 millioner kroner i tildeling, gis det 34,7 millioner til UiT – Norges arktiske universitet.
«Vi trenger å nå ut med utdanningstilbud og kompetansepåfyll til flere, i flere aldre og ulike livssituasjoner. Vi ser at arbeidsmarkedet skriker etter kompetanse og at virksomheter ikke får tak i folkene de trenger», sier forskings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) i ei pressemelding fra regjeringen.no, utsendt torsdag 7. juli.
«Da må vi ha tilbud som fins der folk bor, og som er tilpasset jobb og unger. Nå gir vi flere den muligheten, sier han.
Regjeringen melder også at de – for å nå ut til flere med utdanningstilbud det er stadig økende behov for – har lansert en søknadsbasert satsing på studiesenter og desentrale og fleksible utdanningstilbud. Nå er altså søknadene ferdig behandlet, og regjeringen tildeler pengene.
«Den nye ordningen skal bidra til at studiesentrene får trygg og solid drift over tid. Det skal gi flere og mer fleksible utdanningstilbud, tilpasset det lokale behovet for kompetanse, seier Borten Moe.