For et år siden var kommunen tydelig på at de ville få tilbakeført det opprinnelige bekkeleiet. Nå er de ikke så sikre lenger.
Liisa Koivulehto
liisa@ruijan-kaiku.no
Jørund Ek, som sitter i styret og også er med i foreningas badstuegruppe, har vært i kontakt med både entreprenøren og kommunen om denne saken. Foreninga har gjort det klart at de trenger vann i badstua.
Finskforeninga kjøpte hytta i 1988 og bygde den om til badstue. Bekken 20 meter øst for hytta var sentral i valg av stedet – badstua er jo et sted hvor man vasker seg.
Det siste året har badstubaderne måttet bære med seg vann i dunker.
Kommunen lovte å tilbakeføre bekken i fjor, men det ble ikke gjort. Bekken har vært tørr mesteparten av året, og det silder mindre og mindre vann i bakken. Anleggsarbeidet har endret vanntilførselen på måte som kan vise seg å bli varig.
– Må finne en løsning
– Den siste beskjeden fra kommunen er at man ikke kan gå tilbake og skylde på noen, men forholde seg til situasjonen som har oppstått, forteller Ek.
– De sier også at de ikke kan gjøre noe mer med denne saken, men prøver samtidig å tenke kreativt for å hjelpe foreningen med en enklest mulig løsning på problemet, sier Ek.
Han sier at styret i foreninga nå diskuterer hva man skal gjøre videre med denne saken.
– Det er ikke noe alternativ å transportere vann med bil, slår han fast.
Vannlekkasje og forsinkelser
At vannet er blitt borte i badstubekken, er bare et av problemene Tromsø kommune har i forbindelse med det nye hovedvannbassenget ved Nordspissen: Den nye vannledninga er ikke tett, arbeidet er et år forsinket. Lekkasjen er ikke blitt lokalisert, til tross for mange forsøk. Ledninga har kostet 43 millioner kroner, men kan ikke tas i bruk.
I forrige uke ble det gjort enda et forsøk for å lokalisere lekkasjen, men en ting er klar: Vannet siger i hvert fall ikke ned til badstubekken.
Les også: Bekken kan være tapt for alltid
Trackbacks/Pingbacks